Åreknuter behandling

Åreknuter er i de fleste tilfeller helt ufarlig, men kan være vonde eller kosmetisk skjemmende. Hos Åreknuteekspertene fjerner vi effektivt åreknuter med moderne behandling.

Åreknuteekspertene, tidligere Scandinavian Venous Centre, er Norges første helspesialiserte åreknuteklinikk. Klinikken ble startet opp i 2009. Alle behandlingene utføres av vår dyktige karkirurg Thomas Hayes. 

Han har utført over 6000 åreknutebehandlinger, og er en av legene i landet med mest erfaring på dette området. Vi utfører alltid en forundersøkelse for å finne ut årsaken til dine åreknuter og for å finne behandlingen som passer deg best. 

Bestill en uforpliktende forundersøkelse hos oss i dag. Hos oss trenger du ingen henvisning, og vi har kort ventetid. 

Hvorfor oppstår åreknuter?

Venene sin oppgave er å bringe blod som har sirkulert rundt i kroppen tilbake til hjertet. For å klare dette, har venene såkalte veneklaffer. Dersom veneklaffene ikke fungerer som de skal, øker trykket i venene i når du står oppreist og venene utvides. 

Da kan man utvikle synlige åreknuter. Åreknuter oppstår like under hudoverflaten, oftest på legg og/eller på lår. 

Symptomer

Åreknuter gir ikke alltid symptomer,  men mange har symptomer som tyngdefornemmelse i bena, at åreknutene føles ømme, klør eller bena blir hovne.  Åreknuter forsvinner ikke av seg selv, men kan bli bedre etter gjennomgått svangerskap, om de oppstod under graviditet. 

Effektiv behandling av åreknuter

Det finnes flere skånsomme og effektive metoder for å fjerne åreknuter. Ofte kombinerer vi flere metoder under én behandling for å få best mulig resultat. 

Heklenålsteknikk

Hvis man vil fjerne åreknuter som kun er kosmetisk skjemmende, kan det brukes en såkalt heklenålsteknikk. Da lager vi et lite innstikk i huden og fjerner åreknutene ved bruk av et instrument som ligner på en heklenål. 

Sklerosering

Sklerosering er en injeksjonsbehandling hvor vi injiserer et legemiddel inn i åreveggen. Dette gjør at den kleber seg sammen og brytes ned.

Brukes oftest i behandling av sprengte blodkar/årenett.  

Laserbehandling

Laserbehandling av åreknuter går ut på at vi fører en laserfiber inn i venen som har en klaffesvikt. Lyset fra laseren varmer opp åren og gjør at den lukker seg. Kroppens friske vener tar over funksjonen til den behandlede åren. 

Behandlingen foregår i lokalbedøvelse. Den tar kort tid, og du kan leve så godt som normalt etterpå. 

Laser.

Gradering av åreknuter

Det kan være store forskjeller på hvor alvorlig et tilfelle av åreknuter er. De kan oppstå i form av sprengte blodkar, som kun er kosmetisk skjemmende, eller gi symptomer og plager som medisinsk anbefales å behandle. 

I 1995 ble det opprettet et system som heter CEAP-systemet, som blant annet hjelper leger med å vurdere hvor alvorlig et tilfelle av åreknuter er. Åreknutene graderes fra 1-6, hvor 1-2 er kosmetiske tilfeller, og 3-6 er medisinske tilfeller som krever behandling. 

Les om de forskjellige gradene her. 

Ofte stilte spørsmål om behandling av åreknuter 

Hva skjer under forundersøkelsen? 

Under forundersøkelsen gjør vi ultralyd av bena dine og finner årsaken til at du har fått åreknuter. Vi finner ut hvilken behandling som er best egnet for deg, og setter opp en time til behandling, hvis du vil det. 

Hvor lang tid tar behandlingen?

Behandlingen tar vanligvis ikke mer enn en time. Du bør beregne å være på klinikken i 1,5-2 timer på grunn av forberedelser og observasjon etter behandlingen.

Er det noe jeg må unngå etter behandlingen? 

Etter behandlingen skal du leve som normalt. Du bør ikke bade i badekar ,svømmebasseng eller lignende pga økt infeksjonsrisiko, men du kan bade i havet etter en uke.

Gjør behandlingen vondt?

Selve behandlingen foregår i lokalbedøvelse, og gjør derfor ikke vondt. Mange synes at bedøvelsen er litt ubehagelig når den blir satt, men dette går over fort. 

Når ser man resultatet av behandlingen? 

Åreknutene er borte etter behandlingen. De fleste får blåveiser i behandlede områder, som varer i 2-3 uker etter behandling. Resultatet etter behandling av sprengte blodkar, tar lengre tid. Som oftest 4-6 mnd for endelig resultat.  

Ta kontakt med oss i dag!

Dersom du kommer til oss på en forundersøkelse, kan vi gi deg mer informasjon om ditt tilfelle og hvilken behandling som eventuelt passer best for deg.  Åreknuteekspertene holder til sentralt på Majorstua i Oslo.Vi tilbyr også forundersøkelse og behandling av åreknuter på Langnes legesenter i Tromsø. 

Hos oss møter du noen av landets mest erfarne spesialister innen behandling av åreknuter. Bestill forundersøkelse hos oss her: 

Bestill forundersøkelse