Laserbehandling av åreknuter

Åreknuteekspertene tilbyr flere behandlinger som fjerner åreknuter effektivt, blant annet laserbehandling.

Åreknuter er vanligvis helt ufarlige, men kan være kosmetisk skjemmende og/ eller ubehagelige. Dersom du har åreknuter som forårsaker plager, så bestill en uforpliktende forundersøkelse hos oss i Åreknuteekspertene i dag. 

På forundersøkelsen tar vi ultralyd av dine ben og finner ut hvilken behandling som passer best for deg. Vi tilbyr flere forskjellige behandlingsmetoder mot åreknuter

En av dem er behandling med endovenøs laser. Dette er en effektiv behandling mot åreknuter som enten kan brukes alene eller i kombinasjon med «heklenål» og sklerosering  for å få åreknutene til å forsvinne.

Hvorfor får man åreknuter?

Åreknuter er normalt, og kan forekomme i forskjellige alvorlighetsgrader – fra overfladiske, sprengte blodkar til alvorlige tilfeller som gir store medisinske plager. Hele tiden sirkulerer det blod gjennom kroppen vår, og venene skal sørge for å bringe blodet tilbake til hjertet. 

For å gjøre dette har venene såkalte veneklaffer som gjør at blodet presses i riktig retning. Dersom klaffene ikke fungerer som de skal, øker trykket i venene slik at de utvides. Dette kan gjøre at man får åreknuter. 

Kan gi symptomer og plager

Åreknuter oppstår oftest på leggen og/eller låret. De fleste får ikke store plager av åreknutene, men de kan gjøre at man får symptomer som tyngdefornemmelse i bena, kløende hud, hevelse eller ømhet. I noen tilfeller årebetennelse (overflatisk blodpropp) og sår.

Hvis du har plager i forbindelse med åreknuter, så bestill en uforpliktende forundersøkelse hos oss i Åreknuteekspertene:

Bestill forundersøkelse

Før behandlingen

På behandlingsdagen blir du undersøkt av vår karkirurg Thomas Hayes. Han undersøker årene dine med ultralyd og markerer årene som skal behandles. Behandlingen utføres under lokalbedøvelse. Mange synes at dette er litt ubehagelig, men det går fort over. 

Du får smertestillende tabletter før behandlingen. Avslappende tabletter om du ønsker det.

Slik foregår behandlingen

Under behandlingen fører vi en laserfiber inn i åren som har ført til at du har fått åreknuter. Det sterke lyset fra laseren gjør at laseren varmer opp åren og at den lukker seg. Kroppens friske vener tar over funksjonen til den behandlede venen. 

Ofte kombinerer vi denne behandlingen med «heklenål» og/eller sklerosering for å få et optimalt resultat. Dette er en metode hvor vi injiserer et legemiddel inn i blodårene. Legemiddelet er vevsirriterende, noe som gjør at åreveggen kleber seg sammen og etter hvert brytes ned. 

Behandlingen tar vanligvis ikke mer enn en time, men du bør beregne å være på klinikken i  1,5-2 timer på grunn av forberedelser og observasjon etter behandlingen.

Etter behandlingen

Behandling av åreknuter gir svært sjeldent alvorlige komplikasjoner, men enkelte kan få nedsatt følelse i huden i deler av behandlingsområdet. Dette går vanligvis over etter et par måneder. Hvis du opplever smerter, hevelse, rødhet eller feber, skal du ta kontakt med oss. 

En alvorlig komplikasjon er blodpropp, men dette er svært sjelden. Det er viktig at du er i normal aktivitet etter behandlingen for å minimere risikoen for komplikasjoner. 

Du kan fly samme dag som behandlingen, men si fra til oss dersom du planlegger flyturer som er lengre enn 3-4 timer. Du kan bade i havet etter 1 uke, men du skal ikke bade i badekar eller basseng før sårene har grodd. 

Spesialister på behandling av åreknuter

Åreknuteekspertene ble startet opp i 2009, og var den første klinikken i Norge som spesialiserte seg på behandling av åreknuter. Daglig leder og karkirurg Thomas Hayes har utført over 6000 åreknutebehandlinger, mer enn noen andre kirurger i landet. 

Åreknuteekspertene en liten klinikk som er opptatt av å gi deg personlig behandling og oppfølging. Vårt mål er å fjerne åreknutene helt, helst med bare én behandling. Vi samarbeider med flere ledende internasjonale klinikker, noe som gjør at du kan føle deg trygg på at du kommer til å få best mulig resultat. 

Bestill en uforpliktende forundersøkelse 

Åreknuteekspertene, tidligere Scandinavian Venous Centre, er Norges første helspesialiserte åreknuteklinikk. Åreknuteekspertene holder sentralt til på Majorstua i Oslo. Vi tilbyr også undersøkelse og behandling av åreknuter på Langnes legesenter i Tromsø. 

Dersom du har medisinske og/eller kosmetiske plager i forbindelse med åreknuter, så bestill en uforpliktende forundersøkelse gjennom lenken nedenfor. Forundersøkelsen utføres av karkirurg Thomas Hayes. 

Under denne undersøkelsen kan du få mer informasjon om ditt tilfelle og hvilken behandling som passer best for deg. 

Bestill forundersøkelse