Laserbehandling av åreknuter

Hos Åreknuteekspertene tilbyr vi flere behandlinger som fjerner åreknuter effektivt, blant annet laserbehandling. Les mer om behandlingen her.
Laserbehandling av åreknuter som utføres av karkirurg og sykepleier.

Åreknuter er vanligvis helt ufarlige, men kan være ubehagelige og kosmetisk skjemmende. Dersom du har åreknuter som forårsaker plager, kan du bestille en uforpliktende forundersøkelse hos oss i Åreknuteekspertene.

Dette skjer på forundersøkelsen

På forundersøkelsen tar vi ultralyd av dine ben og kartlegger hvilken behandling som passer best for deg. Vi tilbyr flere forskjellige behandlingsmetoder mot åreknuter.

En av behandlingsmetodene er EndoVenøs Laser (EVL). Dette er en effektiv behandling mot åreknuter som enten brukes alene eller i kombinasjon med «heklenålsteknikk» (mikroflebektomi) og sklerosering for å bli kvitt åreknutene. 

Les om alle våre behandlingsmetoder mot åreknuter her

Behandling av åreknuter med laser

Vi benytter en type laser som heter EndoVenøsLaser (EVL). Dette er den mest moderne og effektive metoden for å fjerne åreknuter. Det er flere fordeler ved bruk av laser for å behandle åreknuter: 

  • Etterlater ikke arr (unngår kutt, og dermed sting)
  • Minimal risiko for tilbakefall (>5 % risiko)
  • Kort rekonvalesenstid

Slik foregår åreknutebehandling med laser

Før behandlingen

På behandlingsdagen blir du undersøkt av vår karkirurg Thomas Hayes. Han undersøker venene dine med ultralyd og markerer årene som skal behandles. Behandlingen utføres under lokalbedøvelse. Mange synes at dette er ubehagelig å få, men det går fort over. 

Du får smertestillende tabletter før behandlingen, og avslappende tabletter dersom du ønsker det.

Under behandlingen

Under behandlingen fører vi et laserfiber inn i åren med klaffesvikt. Dette er venen som er årsaken til at du har fått åreknuter. Varmen fra laserfiberet gjør at venen kan «sveises» sammen og kroppen vil deretter bryte denne åren ned over en periode. Kroppens friske vener tar over funksjonen til den behandlede venen. 

Ofte kombinerer vi denne behandlingen med «heklenålsteknikk» eller sklerosering for å få et optimalt resultat. I noen tilfeller er det hensiktsmessig å benytte alle tre metodene. Sklerosering er en behandling der vi injiserer et legemiddel inn i blodårene. Legemiddelet er vevsirriterende, noe som gjør at åreveggen kleber seg sammen og med tiden brytes ned. 

Behandlingen tar vanligvis ikke mer enn en time, men du bør beregne å være på klinikken i 1,5-2 timer på grunn av forberedelser og observasjon etter behandlingen.

Etter behandlingen

Etter behandlingen skal du være i normal aktivitet. Du behøver ikke sykemelding, og kan fortsette i jobb og andre aktiviteter rett etter behandling. 

Du skal gå med støttestrømper (opp til låret/lysken) i en uke etter behandling.

Du kan sole deg, men vi anbefaler at du bruker minst solfaktor 30 for å unngå potensiell pigmentering. 

Ikke bad i badekar, svømmebasseng eller boblebad i løpet av de første to ukene etter behandling. Du skal heller ikke benytte badstue i samme periode.

Hvorfor får man åreknuter?

Åreknuter er normalt, og kan forekomme i forskjellige alvorlighetsgrader – fra overfladiske, sprengte blodkar til alvorlige tilfeller som gir store medisinske plager. Hele tiden sirkulerer det blod gjennom kroppen vår, og venene skal sørge for å bringe blodet tilbake til hjertet. 

For å gjøre dette har venene såkalte veneklaffer som gjør at blodet ikke renner tilbake ned i benet. Dersom klaffene ikke fungerer som de skal, øker trykket i venene slik at de utvides. Dette kan gjøre at man får åreknuter. 

Les om åreknuter her

Kan gi symptomer og plager

Åreknuter oppstår oftest på leggen og låret, men det kan også forekomme i underlivet. De fleste får ikke store plager av åreknutene, men man kan oppleve symptomer som tyngdefornemmelse i bena, kløende hud, hevelse eller ømhet. I noen tilfeller årebetennelse (overflatisk blodpropp) og sår.

Her kan du lese om de ulike gradene av åreknuter

Hvis du har plager i forbindelse med åreknuter, så bestill en uforpliktende forundersøkelse hos oss i Åreknuteekspertene.

Du får et skreddersydd behandlingsprogram

Vi tilpasser behandlingsløpet til dine behov. Etter forundersøkelsen har vi et godt grunnlag for videre behandlingsplan. Her avklarer vi alvorlighetsgraden til åreknutene og hvilke metoder som skal benyttes for behandlingen av venene med klaffesvikt. 

Åreknutene og klaffesvikten blir behandlet ved en enkel operasjon. Vi ønsker å se alle pasienter tilbake etter ca 10-14 mnd for å kontrollere at både det medisinske og kosmetiske resultatet er slik vi og pasienten forventer. 

Karkirurg som prater med pasient.

Spesialister på behandling av åreknuter

Åreknuteekspertene ble startet opp i 2009, og var den første klinikken i Norge som spesialiserte seg på behandling av åreknuter. Daglig leder og karkirurg Thomas Hayes har utført over 8000 åreknutebehandlinger, mer enn noen andre kirurger i landet. 

Åreknuteekspertene er en liten klinikk som er opptatt av å gi deg personlig behandling og oppfølging. Vårt mål er å fjerne åreknutene helt, helst med bare én behandling. Vi samarbeider med flere ledende internasjonale klinikker, noe som gjør at du kan føle deg trygg på at du kommer til å få best mulig resultat. 

Hvorfor velge Åreknuteekspertene?

  • Ekspertise: Vårt team består av spesialister med omfattende erfaring innen behandling av åreknuter. 
  • Individuell tilnærming: Vi forstår at hver pasient er unik, og tilbyr skreddersydde behandlingsplaner basert på grundige forundersøkelser.
  • Avansert teknologi: Åreknuteekspertene benytter seg av den nyeste teknologien innen laserbehandling, og sikrer de beste resultatene med minst mulig ubehag.
  • Pasienttilfredshet: Vår prioritet er din helse og tilfredshet. Vi streber etter å gi hver pasient en positiv opplevelse og de beste mulige resultatene.

Bestill en uforpliktende forundersøkelse 

Åreknuteekspertene holder til sentralt på Majorstuen i Oslo. Vi tilbyr også undersøkelse og behandling av åreknuter på Langnes legesenter i Tromsø. 

Dersom du har medisinske eller kosmetiske plager i forbindelse med åreknuter, så bestill en uforpliktende forundersøkelse gjennom lenken nedenfor. Forundersøkelsen utføres av karkirurg Thomas Hayes. 

Under undersøkelsen vil du få mer informasjon om ditt tilfelle og hvilken behandling som passer best for deg for å oppnå resultatet du ønsker. 

Ofte stilte spørsmål om åreknuter og behandling

Åreknuter er ikke farlig, men det kan gi medisinske og kosmetiske plager. Det kan i noen tilfeller forårsake årebetennelse, som er en form for «ufarlig» blodpropp. Årebetennelse er ikke livstruende, men kan gi rødhet, hevelse, varme og smerter.
Du trenger kun én behandling for å bli kvitt åreknutene og klaffesvikten. 10-14 mnd etter behandlingen ønsker vi at du kommer tilbake for å kontrollere at både det medisinske og kosmetiske resultatet er slik du og vi forventer. Merk at nye åreknuter kan oppstå på et senere tidspunkt, selv om du har gjennomført behandling av åreknuter tidligere.
Nei, laserbehandling av åreknuter er ikke farlig, men det kan oppstå komplikasjoner som infeksjon eller blodpropp etter behandling på lik linje med andre kirurgiske inngrep eller traumer mot kroppen.
Nei. Behandlingen utføres med lokalbedøvelse.
Du kan være tilbake i jobb rett etter behandlingen. Det er anbefalt at du holder deg i normal aktivitet etter behandlingen.
Den eksakte prisen for behandling med laser avhenger av omfanget av behandlingen. Ett ben koster fra 10 000 kroner til 24 000 kroner. Behandling av to ben koster fra 16 000 kroner til 38 500 kroner. Se oversikt over alle våre priser her. Prisen på din behandling blir oppgitt etter forundersøkelse.
Alle kan behandles for åreknuter, uavhengig av alder. Vi behandler pasienter i alderen 18- 85 år. Ved høy alder gjøres det en individuell vurdering. Gravide og ammende skal ikke behandles.