Fjerning av sprengte blodkar med YAG-laser

En YAG-laser er en laser som kan behandle sprengte blodkar der sklerosering ikke egner seg. Les mer om behandling med YAG-laser her, og bestill en forundersøkelse.

Laserlyset til YAG-laser har en bølgelengde på 1064nm som gjør den svært godt egnet for å behandle sprengte blodkar. Varmen fra laserlyset gjør at blodet i blodkarene koagulerer, og med tiden forsvinner karet ved at kroppen bryter det ned. 

Hva er sprengte blodkar? 

Når brukes YAG-laser for behandling av sprengte blodkar?

YAG-laser egner seg i de tilfellene hvor karene er så små at man ikke har mulighet til å treffe dem med en kanyle (sprøytespiss). Laseren kan også egne seg for pasienter med «nåleskrekk»

Enkelte pasienter opplever at de foretrekker YAG-laser over sklerosering, og ønsker kun å bli behandlet med laser. Vi vil alltid komme med en anbefaling om hvilken behandlingsmetode som egner seg best for pasienten, for et mest vellykket resultat, men man står fritt til å velge selv. 

Selve behandlingen er smertefri, men den kan oppleves som mildt ubehagelig eller som små «stikk». De behandlede blodkarene vil bli røde/mørkere rett i etterkant og enkelte kan oppleve å få blåmerker. 

Forundersøkelse før behandling

I likhet med sklerosering så forhindrer ikke laseren dannelsen av nye kar. Det er derfor viktig at du har vært til en undersøkelse i forkant av behandlingen, slik at man kan avdekke om det er noen underliggende faktorer som bidrar til dannelsen av blodkarene.

Bestill forundersøkelse

Dersom du er plaget med sprengte blodkar eller åreknuter kan du bestille en konsultasjon hos oss. Du behøver ingen henvisning og vi har kort ventetid. Ta kontakt for en uforpliktende forundersøkelse.