Operasjon av åreknuter

Vurderer du operasjon av åreknuter? Åreknuteekspertene tilbyr behandling av åreknuter og sprengte blodkar med moderne og skånsomme metoder.

Åreknuter er vanligvis ufarlige. De oppleves av mange som kosmetisk  skjemmende, og kan gi plager. Dersom du plages av åreknuter eller sprengte blodkar, kan du bestille en uforpliktende forundersøkelse hos Åreknuteekspertene i dag. 

Kommer du til en forundersøkelse hos oss, vil vi undersøke dine ben. Ved bruk av ultralyd finner vi årsaken til dine åreknuter eller sprengte blodkar. Dermed kan vi finne  behandlingsmetoden som passer best for deg. Når du kommer til undersøkelse vil vi svare på de spørsmål du måtte ha, samt gi deg informasjon om behandlingen.  

Vi holder til sentralt på Majorstuen i Oslo, i Colosseum Senter. Vi tilbyr også undersøkelse og behandling på Langnes legesenter i Tromsø, to til tre ganger i halvåret. Se tilgjengelige tider her.

Spesialister på åreknuteproblematikk

Åreknuteekspertene var landets første helspesialiserte åreknuteklinikk, og har behandlet mer enn 8000 pasienter siden 2009. Vi benytter oss kun av forskningsbaserte metoder, som gir gode resultater. 

Vi ivaretar deg som pasient

Det er viktig for oss at våre pasienter føler seg ivaretatt fra forundersøkelsen, under behandling og i tiden etter behandling. Vi er opptatt av å gi utfyllende informasjon gjennom hele behandlingsforløpet. Våre pasienter skal føle at de er i trygge hender hos oss. 

Vårt mål er at: 

  • Fjerne alle synlige åreknuter. Vi behandler kun syke årer.
  • Du får minimalt med arrdannelse.
  • Alle kan bli bedre.

Våre behandlingsmetoder

Vi kombinerer ofte mer enn en behandlingsmetode for å oppnå best mulig resultat. Behandlingen utføres i lokalbedøvelse, og er derfor ikke smertefull. Mange synes det er litt ubehagelig å få lokalbedøvelsen, men dette er kun en liten del av operasjonen. 

Du vil få smertestillende tabletter (Paracet) før behandlingen, og eventuelt avslappende tabletter dersom du har behov for det.

Laserbehandling

Behandling med endovenøs laser er en av de vanligste behandlingene vi utfører for å fjerne åreknuter. Behandlingen går ut på at vi fører en tynn laserfiber inn i åren som er årsaken til at du har fått åreknuter. 

Lyset fra laseren varmer opp åren, som gjør at den lukker seg. Åren blir senere oppfattet som et fremmedlegeme av immunsystemet og vil brytes ned av kroppen over 7-9 måneder. De friske venene i kroppen tar umiddelbart over funksjonen til den behandlede venen. 

Les mer: Laserbehandling av åreknuter

Heklenålsteknikk

Kosmetisk skjemmende åreknuter kan i mange tilfeller fjernes ved hjelp av en såkalt heklenålsteknikk. Behandlingen går ut på at vi lager et lite innstikk på ca. 1 mm og fjerner åreknutene fysisk ved hjelp av et instrument som ligner på en heklenål. 

Fordelen ved denne behandlingen er at åreknutene forsvinner samme dag. Det er ikke behov for sting, og derfor vil du få minimalt med arrdannelse.

Sklerosering

Sprengte blodkar kan behandles effektivt med sklerosering. Behandlingen går ut på at vi injiserer et legemiddel inn i de sprengte blodårene. Legemiddelet er vevsirriterende, noe som gjør at åreveggen kleber seg sammen og brytes ned over en periode på 4-6 måneder. Årenettet blir gradvis blekere, og du kan tidligst se det endelige resultatet etter 4-6 måneder.

Operasjon av åreknuter.

Hva skjer etter behandlingen?

Du trenger ikke sykemelding fra jobben i etterkant av åreknutebehandlingen. De fleste opplever lite smerter etter behandlingen. Skulle du få ubehag kan du ta smertestillende ved behov. 

Bortsett fra bading i badekar, svømmebasseng og lignende, skal du leve som normalt. Du kan fly både korte og lange flyturer etter behandlingen, men si fra til oss på behandlingsdagen dersom du skal ut på en lengre flytur mer enn tre timer  innen 30 dager etter behandlingen. 

Hold deg i aktivitet. Dette bidrar til forebygging av blodpropp og rask tilbakevending til normalt liv.

Se resultater etter 6-12 måneder

Det endelige resultatet er synlig etter 6-12 måneder, men enkelte ser synlige resultater allerede etter 1-2 måneder. Når man kan se det endelig resultatet, avhenger av hvilken behandlingsmetode som er anvendt. 

Åreknuter som er fjernet med heklenålsteknikk er umiddelbart borte. Årer som er behandlet med laserfiber, vil brytes ned i løpet av året, men fysiske symptomer bedres raskt (kramper, smerter, kløe, tunge og trette ben). Ved behandling med sklerosering vil det ta 4-6 måneder før man oppnår synlig resultat. 

Ta kontakt med oss for behandling av åreknuter! 

Åreknuteekspertene en liten klinikk som er opptatt av å gi deg personlig behandling og oppfølging. Vårt mål er å fjerne åreknutene helt, helst med bare én behandling. Vi setter av god tid til hver pasient, og har korte ventetider. 

Dersom du har spørsmål eller ønsker å bestille en uforpliktende forundersøkelse, ta gjerne kontakt med oss på e-post, telefon eller gjennom kontaktskjemaet nedenfor. Våre åpningstider er mandag-fredag kl. 08-16. 

Bestill forundersøkelse