Åreknuter

Har du problemer med vonde eller sjenerende åreknuter? Åreknuteekspertene tilbyr varig behandling av åreknuter. Vanligvis er det kun behov for én behandling.
Operasjon av åreknuter.

Åreknuteekspertene er en klinikk som har spesialisert seg på effektive og vitenskapelige behandlinger av åreknuter. Vi holder til sentralt på Majorstua i Oslo, men tilbyr også undersøkelser og behandling andre steder i landet. 

Alle inngrepene utføres av vår erfarne karkirurg, Thomas Hayes. Han har utført mer enn 6000 operasjoner av åreknuter, og er dermed en av Norges mest erfarne leger innenfor dette området. Åreknuteekspertene, tidligere Scandinavian Venous Centre, er Norges første helspesialiserte åreknuteklinikk.

Hvis du er plaget av nye eller tilbakevendende åreknuter, så bestill en konsultasjon hos oss i dag. Vi utfører konsultasjon og finner raskt ut hvilken type behandling som passer for deg. 

Hva er åreknuter?

Åreknuter (varicer) er utvidede vener som ligger like under hudoverflaten. Hver dag sirkulerer det blod rundt i kroppen vår, og venenes oppgave er å bringe blodet tilbake til hjertet. For å gjøre dette har venene klaffer som gjør at blodet presses i riktig retning. 

Dersom disse klaffene ikke fungerer som de skal, øker trykket i venene, og venene utvides. Da kan man utvikle synlige åreknuter. De oppstår oftest på leggene eller på innsiden av lårene. Åreknuter ser ut som blå hevelser under huden, og kan etterhvert se og føles klumpete ut. Hvis man står oppreist i lengre tid, kan man få en følelse av tyngde og tretthet i bena. 

Åreknuter er arvelige, men andre faktorer som graviditet, overvekt og aktivitet kan også bidra. Personer som står mye i løpet av dagen har høyere risiko for å få åreknuter. 

Åreknuter før behandling hos Åreknuteekspertene.
Åreknuter etter behandling hos oss.

Symptomer

Åreknuter er ikke farlig, men en del pasienter får plager som reduserer livskvaliteten deres. Mange opplever ikke ubehag  med åreknutene, men synes at de er kosmetisk skjemmende. 

Åreknuter kan gi plager som: 

  • Tyngdefornemmelse i bena
  • Press og kramper i leggen
  • Tynn, kløende hud
  • Eksem
  • Lokal hevelse
  • Ømhet
  • Leggsår 
  • Årebetennelser (godartet blodpropp i en av venene)

De fleste som har åreknuter, opplever oftest en kombinasjon av fysiske plager og at de er kosmetisk skjemmende. Åreknutene forsvinner ikke av seg selv.

Hos enkelte kan åreknutene gi så store plager at det anses medisinsk nødvendig med utredning og behandling. Åreknuteekspertene utreder og behandler alle grader av åreknuter.

Har du alvorlige plager i forbindelse med åreknuter, bør du oppsøke lege eller ta direkte kontakt med oss i Åreknuteekspertene. 

Les mer: Gradering av åreknuter

Ultralyd av åreknute.

Effektiv behandling av åreknuter

Åreknuteekspertene var Norges første klinikk (tidligere SVC) som spesialiserte seg på behandling av åreknuter. Vi tilbyr moderne og effektive behandlinger som gir varige resultater – enten problemet er medisinsk eller kosmetisk. 

Flere av våre pasienter kommer til oss fordi de har opplevd at åreknutene deres har kommet tilbake etter å ha blitt behandlet med såkalt «stripping». Disse pasientene har stort sett ikke blitt undersøkt med ultralyd før behandling. Ultralyd er viktig for å finne ut eksakt hvor problemet ligger. 

Vårt mål er å fjerne åreknutene helt, helst uten tilbakefall. Ofte er det bare behov for én behandling. 

Forskjellige behandlingsformer

Vi benytter oss vanligvis av to, eller i noen tilfeller tre forskjellige teknikker under én behandling. Behandlingen utføres med lokalbedøvelse. 

Hvilken behandling som passer for deg kommer an på alvorlighetsgraden og om problemet er medisinsk eller kosmetisk. Bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss i dag, så vil vi vurdere din situasjon. 

Laserbehandling

Laser er en av de mest effektive og skånsomme måtene man kan behandle åreknuter på. Behandlingen går ut på at vi fører en laserfiber inn i venen som har en klaffesvikt. 

Varmen fra laseren «sveiser» sammen åren, og de friske venene tar over funksjonen til den laserbehandlede venen. Behandlingen gir svært gode resultater og leges raskt.

Heklenålsteknikk

Dersom problemet ditt kun er kosmetisk, kan vi behandle dette med en såkalt heklenålsteknikk. Behandlingen går ut på at vi lager et lite innstikk på ca. 1 mm i huden og fjerner åreknutene ved hjelp av et instrument som ligner på en heklenål. Dette gjør at de synlige åreknutene blir borte på samme dag som behandlingen. 

Injeksjonsbehandling (sklerosering) 

Sklerosering er en injeksjonsbehandling som benyttes ved sprengte blodkar. Behandlingen utføres ved at vi injiserer en vevsirriterende væske inn i de synlige årene. 

Dette gjør at åreveggen kleber seg sammen og brytes ned. Behandlingen er ikke smertefull, men selve injeksjonene kan oppleves noe sviende mens behandlingen pågår. Dette går raskt over.

Se før og etter-bilder av behandling med sklerosering: 

Før behandling med sklerosering.
Før behandling av sprengte blodkar med sklerosering.
Etter behandling med sklerosering.
Etter behandling av sprengte blodkar med sklerosering.

Etter behandlingen 

Du kan stort sett leve helt som normalt etter behandlingen. Det er viktig at du er i normal aktivitet, men du skal ikke bade i badekar eller svømmebasseng før sårene har grodd. Du kan fly samme dag, men si i så fall fra til oss om dette. 

Hvis du planlegger en lengre flytur mindre enn én måned etter behandlingen, vil vi gi deg et blodfortynnende medikament til reisedagen. 

Vi er svært opptatt av å gi våre pasienter god oppfølging og hvis du lurer på noe etter behandlingen er det bare å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelige 24/7. Vi ønsker at alle våre pasienter skal komme til en oppfølgingstime ca. 12 måneder etter behandlingen. Du blir da undersøkt med ultralyd igjen for å kontrollere det kliniske og kosmetiske resultatet. 

Bestill en uforpliktende konsultasjon

Enten du har kosmetiske eller medisinske plager i forbindelse med åreknuter, kan vi hjelpe deg. Åreknuteekspertene er en av få klinikker i Norge som har spesialisert seg på akkurat dette området, noe som gjør at vi kan gi deg personlig behandling og oppfølging. 

Vi kombinerer omfattende erfaring, profesjonalitet og ekspertise for å gi deg et best mulig resultat. Ta kontakt med oss for å bestille en uforpliktende konsultasjon. Da kan vi ta ultralyd av venesystemet ditt og vurdere hvilken behandling som passer deg. 

Du trenger ikke henvisning og vi har kort ventetid. Velkommen til Åreknuteekspertene!

Bestill konsultasjon