Prosessen hos Åreknuteekspertene

Som pasient hos Åreknuteekspertene er det en tretrinns prosess vi følger deg gjennom; konsultasjon, behandling og oppfølging.

1. Konsultasjon

Ved ditt første besøk hos oss, vil en karkirurg undersøke dine ben med ultralyd. En ultralydundersøkelse forteller oss hvilken type åreknute du har, og om det er risiko forbundet
ved en behandling. Det blir også avdekket om årsaken til åreknutene kommer fra lysken, kneet eller fra noen av de mer uvanlige områdene.

Ultralyd gir et anatomisk kart over årene, slik at karkirurgen vet nøyaktig hva som er årsaken til dine åreknuter. Dermed også nøyaktig hva som skal gjøres ved behandlingen. Hudforandringer, mulige hevelser og andre symptomer noteres. Når karkirurgen tar opp journal, spør han blant annet om medikamenter, allergier og sykdomshistorie. Etter konsultasjon avgjør du i samråd med kirurgen om du ønsker, og kan, gjennomføre en behandling.

Du kan bestille time med en gang eller du kan ta kontakt senere.

2. Behandling

På behandlingsdagen møter du til avtalt tidspunkt. Du vil få Paracet som premedikasjon (andre sterkere smertestillende kan gis i tillegg ved behov). Det er beregnet god tid, slik at du får mulighet til å stille de spørsmål du evt. har.

Karkirurgen vil igjen bruke ultralyd på bena dine for å markere hvor han skal føre innlaserfiberet, og hvor de synlige åreknutene ligger. Før selve behandlingen starter, vil vi vaske bena dine slik at de blir “sterile”, og “pakke” deg inn i sterilt oppdekkingstøy. Avhengig av om du skal gjennomføre behandling på ett eller begge ben, tar det i gjennomsnitt 1-2 timer. Det vil bli satt lokalbedøvelse. De fleste syns denne er ubehagelig, men det er over på noen minutter.

Vi ønsker at du skal si fra om du har vondt under inngrepet.

Etter utført inngrep plastrer vi beina dine og hjelper deg på med støttestrømper. Du vil føle deg stiv på grunn av plastrene, men det er viktig at du beveger deg normalt. Du kan ikke kjøre bil etter behandlingen dersom du har fått avslappende medisiner (vi tilbyr deg Vival 10mg, ca. 50% ønsker noe å slappe av på). Det er veldig fint å gå da du skal være aktiv etter inngrepet. Det er uproblematisk med en flytur samme dag, men gi beskjed til oss.

3. Oppfølging

Alle våre pasienter må bestille time selv til etterkontroll 10-14 måneder etter behandling. Det blir igjen benyttet ultralyd for å kontrollere resultatet av behandlingen. Det er viktig for oss at du som vår pasient blir fornøyd med resultatet. Gjennom det første året er du velkommen til å kontakte oss når du vil for ekstra kontroller eller samtale med helsepersonell. Ønsker du å vite hva du kan forvente etter behandlingen, les her.

Vi har døgnvakt på telefon 91 71 84 28