Fjerne åreknuter

Hvis du plages av vonde eller sjenerende åreknuter, så bestill en forundersøkelse hos oss i dag. Åreknuteekspertene fjerner åreknuter med trygge metoder.

Åreknuter kan klassifiseres i forskjellige grader, fra sprengte blodårer til mer uttalte, som gir helseplager.

Enten dine plager er kosmetiske eller medisinske, kan vi i Åreknuteekspertene hjelpe deg. Åreknuteekspertene, tidligere Scandinavian Venous Centre, er Norges første helspesialiserte åreknuteklinikk. Vi er en liten og personlig klinikk som legger vekt på at du skal føle deg godt ivaretatt både før, under og etter behandlingen. 

Ta kontakt med oss for å bestille en uforpliktende forundersøkelse. Vi tilbyr forundersøkelse og behandling i Oslo (på Colosseum Senter) og Tromsø (på Langnes legesenter).

Slik oppstår åreknuter

Venene i kroppen vår har veneklaffer som skal sørge for at blodet som har sirkulert rundt i kroppen vender tilbake til hjertet. Åreknuter oppstår når  disse veneklaffene ikke fungerer som de skal. Klaffefeilen fører til at blodet som skal pumpes tilbake til hjertet blir værende i bena. Dette forårsaker at de overfladiske venene utvides og det dannes åreknuter.

Åreknuter, også kalt varicer, er i de aller fleste tilfellene ikke helsefarlig. Åreknuter graderes fra grad 1-6. De som har grad 1-2 er ofte «kun« plaget av det kosmetiske aspektet, hvor de som har grad 3-6 opplever symptomer.Vi undersøker og behandler alle grader av åreknuter.   

Alvorlige tilfeller bør behandles

Ved tilfeller av grad 3-6 er åreknutene både svært synlige, men gir også mye ubehag som verking i benet, hevelse, ømhet, sår, eksem og hudforandring. 

Dersom du har noen av disse plagene, kan du oppsøke hjelp hos fastlegen din eller hos oss i Åreknuteekspertene. Vi har kort ventetid og spesialkompetanse innen behandling av åreknuter. 

Hvorfor har jeg fått åreknuter?

Den vanligste årsaken til at man får åreknuter er arv. Hvis en eller begge foreldrene dine har åreknuter eller sprengte blodkar, er det større sjanse for at du får det. 

Dette gjelder også dersom dine besteforeldre eller tanter/onkler har åreknuter/sprengte blodkar. Det er imidlertid enkelte faktorer som kan øke sjansen for å få åreknuter: 

  • Overvekt
  • Graviditet
  • Stillesittende eller stillestående arbeid
  • Forekomsten er økende med alderen

Behandling av åreknuter

Som tidligere nevnt er det ikke alle tilfeller av åreknuter som krever behandling. Sprengte blodkar gir for eksempel ingen store fysiske plager, men mange har lyst til å fjerne dem av kosmetiske årsaker. 

Forskjellige behandlingsmetoder

Vi i Åreknuteekspertene har bred erfaring med behandling av både kosmetiske og medisinske tilfeller av åreknuter. Vi benytter oss av trygge og moderne metoder for å fjerne åreknutene. 

Ofte kombinerer vi to til tre forskjellige metoder for å få best mulig resultat. Alle behandlingene utføres under lokalbedøvelse.

Bestill en uforpliktende forundersøkelse hos oss for å få råd om ditt tilfelle. Vi tar ultralyd av dine ben og finner ut hvilken behandlingsmetode som vil gi deg best resultat.

Laserbehandling 

Behandling med endovenøs laser gjør at vi unngår kutt og sting i lysken, noe som gir en kort rekonvalesenstid. Behandlingen går ut på at vi fører et laserfiber inn i venen med klaffesvikt. Varmen fra laseren «sveiser» åren sammen.

Deretter overtar de friske venene over funksjonen til den behandlede venen. Dette er en svært effektiv metode som gir svært lav risiko for tilbakefall.

Les mer: Laserbehandling av åreknuter

Heklenålsteknikk

Med en såkalt heklenålsteknikk unngår man også kutt og sting, og de synlige åreknutene blir fjernet på dagen. Metoden går ut på at vi lager et lite innstikk på ca. 1 mm i huden og bruker et instrument som ligner på en heklenål for å fjerne de synlige åreknutene. 

Sklerosering

Sklerosering er en effektiv måte å behandle sprengte blodkar på. Behandlingen går ut på at vi injiserer en vevsirriterende væske inn i de sprengte blodkarene, noe som gjør at åreveggen kleber seg sammen og brytes ned. Injeksjonene er ikke vonde, men kan svi litt. Behandlingen bør ofte gjentas 2-5 ganger for å oppnå best mulig resultat. 

Trygg behandling og oppfølging

Vi vet at mange synes det virker vondt eller skummelt å behandle åreknuter, og derfor er vi svært opptatt av at alle våre pasienter skal føle seg godt ivaretatt gjennom hele behandlingen. 

På forundersøkelsen vil du få all informasjonen du trenger om hva som skjer før, under og etter behandlingen. Åreknuteekspertene ble startet opp i 2009, og har utført over 6000 åreknuteoperasjoner. Hos oss kan du være sikker på at du er i trygge hender. 

Behandling i Oslo og Tromsø

Du finner oss i Sørkedalsveien 10A på Colosseum Senter i Oslo. Vi tilbyr også forundersøkelse og behandling av åreknuter på Langnes legesenter i Tromsø. Ta gjerne kontakt med oss gjennom lenken nedenfor, eller ring oss på telefonnummer: 400 44 600.

Bestill forundersøkelse