Fjerne åreknuter

Hvis du plages av vonde eller sjenerende åreknuter, kan de fjernes med skånsomme metoder. Du kan bestille en forundersøkelse for fjerning av åreknuter hos oss.

Åreknuter klassifiseres i forskjellige grader, fra sprengte blodkar til mer utstående blodårer som kan gi helseplager.

Enten dine plager er medisinske eller rent kosmetiske, kan vi i Åreknuteekspertene hjelpe deg. Vi er en spesialisert klinikk som legger vekt på at du skal føle deg godt ivaretatt både før, under og etter behandlingen. 

Ta kontakt med oss for å bestille en uforpliktende forundersøkelse. Vi tilbyr forundersøkelse og behandling i Oslo (på Colosseum Senter) og Tromsø (på Langnes legesenter).

Hva er åreknuter?

Venene i kroppen vår har veneklaffer som skal sørge for at blodet som har sirkulert rundt i kroppen vender tilbake til hjertet. Åreknuter er såkalte «knuter» i blodårene som oppstår på grunn av klaffesvikt i venene. Klaffefeilen fører til at blodet som skal pumpes tilbake til hjertet blir værende i bena. Dette medfører at de overfladiske venene utvides og det dannes åreknuter.

Forundersøkelse av ben.

Åreknuter graderes fra kosmetisk til en medisinsk tilstand

Åreknuter, også kalt varicer, er i de aller fleste tilfeller ikke helsefarlige. Åreknuter klassifiseres på en skala fra 1-6. De som har grad 1-2 er ofte «kun» plaget kosmetisk, hvor de som har grad 3-6 ofte opplever medisinske symptomer. 

Tydelige blodårer, som varicer, kan i noen tilfeller gi helseplager. Dette kan komme i form av smerter, tyngdefølelse i bena, hevelse, eller kløe rundt det affiserte området. Åreknuter er forstørrede blodårer som danner utposninger under hudoverflaten, og er ofte et tegn på defekte veneklaffer. Hvis slike symptomer oppstår, kandu søke råd fra helsepersonell for vurdering og rådgivning.

Kosmetiske åreknuter kjennetegnes som regel kun av små, utvidede blodårer i overflaten av huden som går under navnet sprengte blodkar. Disse er som regel kun kosmetisk skjemmende og indikerer ikke nødvendigvis en underliggende medisinsk tilstand. De kan oppstå som følge av aldringsprosessen, genetiske faktorer, hormonelle forandringer, overvekt, røyking og enkelte medikamenter.

Alle grader kan behandles, og hos Åreknuteekspertene undersøker og behandler vi alle grader av åreknuter og sprengte blodkar.   

Alvorlige tilfeller bør behandles

Ved tilfeller av grad 3-6 er åreknutene både svært synlige, men gir også mye ubehag som verking i benet, hevelse, ømhet, sår, eksem og hudforandring. 

Dersom du har noen av disse plagene, kan du oppsøke hjelp hos fastlegen din eller hos oss i Åreknuteekspertene. Vi har kort ventetid og spesialkompetanse innen behandling av åreknuter.

Sklerosering.

Behandling av åreknuter

Ikke alle tilfeller av åreknuter som krever behandling, mange ønsker likevel å fjerne mildere former for åreknuter av kosmetiske årsaker, selv om tilstander som sprengte blodkar ikke gir fysiske plager. 

Forskjellige behandlingsmetoder

Vi i Åreknuteekspertene har lang erfaring med behandling av både kosmetiske og medisinske tilfeller av åreknuter. Vi benytter oss av trygge og moderne metoder for å fjerne åreknutene. 

Ofte kombinerer vi to til tre forskjellige metoder for å få best mulig resultat. Alle behandlingene utføres under lokalbedøvelse.

Bestill en uforpliktende forundersøkelse hos oss for å få råd om ditt tilfelle. Vi tar ultralyd av dine ben og finner ut hvilken behandlingsmetode som vil gi deg best resultat.

Laserbehandling – venen med klaffefeil sveises sammen

Behandling med EndoVenøsLaser (EVL) gjør at vi unngår kutt og sting i lysken, noe som gir en kort rekonvalesenstid. Behandlingen går ut på at vi fører et laserfiber inn i venen med klaffesvikt. Varmen fra laseren «sveiser» åren sammen.

Deretter overtar de friske venene funksjonen til den behandlede venen. Dette er en svært effektiv metode som gir svært lav risiko for tilbakefall.

Les mer: Behandlingsmetoder for åreknuter

Heklenålsteknikk – fjerning av åreknuter med «heklenål»

Med en såkalt heklenålsteknikk unngår man kutt og sting, og de synlige åreknutene blir fjernet på dagen. Metoden går ut på at vi lager et lite innstikk på ca. 1 mm i huden og bruker et instrument som ligner på en heklenål for å fjerne de synlige åreknutene. 

Sklerosering – fjerning av sprengte blodkar med injeksjonsbehandling

Sklerosering er en effektiv måte å behandle sprengte blodkar på. Behandlingen går ut på at vi injiserer en vevsirriterende væske inn i de sprengte blodkarene, noe som gjør at åreveggen kleber seg sammen og brytes ned. Injeksjonene er ikke vonde, men kan svi litt. Behandlingen bør ofte gjentas 2-5 ganger for å oppnå best mulig resultat.

Hvorfor har jeg fått åreknuter?

Den vanligste årsaken til at man får åreknuter er arv. Hvis en eller begge foreldrene dine har åreknuter eller sprengte blodkar, er det større sjanse for at du får det. 

Dette gjelder også dersom dine besteforeldre eller tanter og onkler har åreknuter eller sprengte blodkar. Det er imidlertid enkelte faktorer som kan øke sjansen for å få åreknuter: 

  • Overvekt
  • Graviditet
  • Stillesittende eller stillestående arbeid
  • Forekomsten er økende med alderen 

Trygg behandling og oppfølging

Vi vet at mange synes det virker vondt eller skummelt å behandle åreknuter. Derfor er vi svært opptatt av at alle våre pasienter skal føle seg godt ivaretatt gjennom hele behandlingen. 

På forundersøkelsen vil du få all informasjonen du trenger om hva som skjer før, under og etter behandlingen. Har du spørsmål, er det bare å stille disse på forundersøkelsen. Du er velkommen til å ringe eller ta kontakt på e-post dersom det dukker opp spørsmål i etterkant av undersøkelsen. 

Åreknuteekspertene ble startet opp i 2009, og har utført over 8000 åreknuteoperasjoner. Hos oss kan du være sikker på at du er i trygge hender. 

Fjern åreknuter i Oslo og Tromsø

Du finner oss i Sørkedalsveien 10A på Colosseum Senter i Oslo. Vi tilbyr også forundersøkelse og behandling av åreknuter på Langnes legesenter i Tromsø. Ta gjerne kontakt med oss gjennom lenken nedenfor, eller ring oss på telefonnummer: 400 44 600.

Ofte stilte spørsmål om fjerning av åreknuter

Du vil kunne se resultatet av operasjonen umiddelbart etter at blåmerkene og stikksårene er borte, dette skjer normalt etter 2-6 uker. For behandling av sprengte blodkar forventes synlige resultater etter 4-6 måneder.
Alle våre behandlinger utføres i lokalbedøvelse. Det er derfor ikke smertefult å fjerne åreknuter. Noen synes det derimot er litt vondt å få lokalbedøvelsen, men dette er individuelt.
Du kan se åreknuter som bulende årer under huden. De kan arte seg som «knuter»/klumper like under huden som kan kjennes ved berøring.
Ja. Dersom åreknutene graderes som 3 eller oppover er det normalt å kjenne smerter i bena. Smertene kommer ofte i form av kramper, tyngdefølelse eller spreng.
Ja. Det finnes behandling mot både medisinske og kosmetiske åreknuter og sprengte blodkar. Vi i Åreknuteekspertene utfører behandling for både kosmetiske og medisinske tilfeller, uavhengig av omfang.
Det finnes flere behandlingsmetoder for fjerning av åreknuter. Vi benytter gjerne flere metoder avgangen for å oppnå best mulig resultat. Behandlingsmetodene vi benytter er heklenålsteknikk, sklerosering (for fjerning av sprengte blodkar) og laserbehandling.
Prisen på å fjerne åreknuter avhenger av behandlingsmetode og om ett eller begge ben skal behandles. For ett ben koster det fra 10.000 kroner og opp til 23.000 kroner. For to ben koster det fra 16.000 og opp til 37.000 kroner. Forundersøkelsen koster 1200 kroner, men trekkes fra ved utførelse av behandling.