Behandling av åreknuter hos Åreknuteekspertene

Åreknuter er i de fleste tilfeller helt ufarlige, men kan være vonde eller kosmetisk skjemmende. Hos Åreknuteekspertene behandler vi effektivt åreknuter med moderne metoder.
Karkirurg og sykepleier som behandler åreknuter.

Det er helt normalt å ha åreknuter, og omtrent 30 prosent av befolkningen over 30 år får åreknuter. Åreknuter oppstår som følge av klaffesvikt i kroppens venesystem, som medfører økt trykk i bena og utvidede vener. Det er ikke farlig å ha åreknuter, men de kan gi medisinske og kosmetiske plager. Mange ønsker derfor å fjerne åreknutene, og det kan gjøres med flere typer behandlinger. 

Laser.

Effektiv behandling åreknuter med moderne metoder

Det finnes flere skånsomme og effektive metoder for å fjerne åreknuter. Ofte kombinerer vi flere metoder for å få best mulig resultat. Her er en oversikt over de tre metodene vi benytter.

Heklenålsteknikk: For å fjerne åreknuter som kun er kosmetisk skjemmende, kan det brukes en såkalt heklenålsteknikk. Da lager vi et lite innstikk i huden med en liten nål og fjerner åreknutene ved bruk av et instrument som ligner på en heklenål. 

Denne metoden krever ingen suturer (sting), noe som gjør at risikoen for arr minimeres. Du vil oppleve å få blåmerker etter behandlingen, men disse forsvinner normalt etter 2-4 uker, og åreknutene forsvinner helt etter behandlingen.

Skleroterapi: Sklerosering er en injeksjonsbehandling hvor vi injiserer et legemiddel inn i små blodkar. Dette gjør at åreveggen i blodkaret kleber seg sammen og brytes ned. Metoden brukes for behandling av sprengte blodkar og årenett. 

Behandlingen er ikke smertefull, men kan svi litt. En behandling tar ca. 30-45 minutter. Det endelige resultatet ser man etter ca. 4-6 måneder. En behandling gir 40-70 prosent bedring. Derfor er det ofte behov for mer enn én behandling. 

Laserbehandling: Ved laserbehandling benytter vi EndoVenøsLaser der vi fører et laserfiber inn i venen som har klaffesvikt. Lyset fra laseren varmer opp åren og gjør at den lukker seg. Kroppens friske vener tar over funksjonen til den behandlede åren. Behandling med laser er en effektiv metode som ikke etterlater arr, og du kan leve som normalt etter behandlingen. 

Behandlingsløpet for å fjerne åreknutene

1. Forundersøkelse

Før du får behandling av åreknutene vil vi at du kommer til en forundersøkelse. Her avdekker vi alvorlighetsgraden til dine åreknuter og hvilke behandlingsmetoder som skal benyttes. 

2. Operasjonsdagen 

På operasjonsdagen kommer du til klinikken til avtalt tid. Inngrepet skjer under lokalbedøvelse, og vil ikke være smertefullt. Behandlingen tar vanligvis ikke mer enn én time, men du skal beregne å være på klinikken i 1,5-2 timer.

3. Tiden etter behandlingen

Etter behandling skal du være i normal aktivitet. Du behøver ingen sykemelding og du kan gå tilbake på arbeid allerede samme dag. 

4. Etterkontroll

10-14 måneder etter behandling ønsker vi at du kommer tilbake for en etterkontroll. Her sjekker vi om resultatet av behandlingen er som du og vi forventer. 

Når ser jeg resultater etter åreknutebehandlingen? 

Metodene vi benytter gjør at åreknutene forsvinner rett etter behandling. Ved heklenålsteknikk kan du få blåmerker etter behandlingen, men disse forsvinner normalt etter 2-4 uker. Om du behandles for sprengte blodkar kan du forvente å se resultater etter 4-6 måneder.

Hvorfor oppstår åreknuter?

Venene sin oppgave er å bringe blod som har sirkulert rundt i kroppen tilbake til hjertet. For å klare dette, har venene såkalte veneklaffer. Dersom veneklaffene ikke fungerer som de skal, øker trykket i venene når du står oppreist og de utvides. Da kan man utvikle synlige åreknuter. Åreknuter oppstår like under hudoverflaten, oftest på bena; legg og/eller lår. 

Hvordan vet jeg at jeg har åreknuter? 

Det er ikke alltid du vet at du har åreknuter, ettersom du ikke nødvendigvis opplever å få symptomer. 

Behandling i det private eller offentlige?

Dersom plagene du har med åreknutene kun er medisinske, kan du ha rett på behandling i det offentlige. På forundersøkelse hos oss avdekker vi alvorlighetsgraden av åreknutene du har, og gir deg informasjon om ditt tilfelle er medisinsk eller ikke. 

Hvor mye koster behandling av åreknuter? 

Prisen for behandling av åreknuter avhenger av om det er ett eller to ben som skal behandles, og behandlingsmetodene som benyttes. Behandling av ett ben kan koste fra 5000,- til 24.000,-. Behandling av to ben koster fra 10.000,- til 38.500,-. Eksakt pris blir oppgitt etter forundersøkelse. 

Karkirurg har samtale med pasient.

Hvorfor velge Åreknuteekspertene?

Erfaren karkirurg

Hos Åreknuteekspertene får du behandling av vår erfarne karkirurg, Thomas Hayes. Han jobber som overlege ved karkirurgisk avdeling ved sykehuset i Vestfold, og har siden 2010 jobbet i Åreknuteekspertene. I tiden som karkirurg hos Åreknuteekspertene har han hjulpet flere tusen pasienter med å bli kvitt åreknuter. 

God oppfølging

Det aller viktigste for oss, er at våre pasienter blir kvitt sine plager som forårsakes av åreknuter, og blir godt ivaretatt. Har du bekymringer eller spørsmål rundt åreknuter eller behandlingen, er det bare å ta kontakt med oss. Vi svarer på det du lurer på. Også etter behandlingen er vi tilgjengelige om det skulle være noe. 

Trygg og effektiv åreknutebehandling

Åreknuteekspertene var Norges første helspesialiserte åreknuteklinikk, og har holdt på siden 2009. Vi benytter moderne og effektive metoder for fjerning av åreknuter, for at du skal få best mulig resultat. 

Bestill forundersøkelse av åreknutene

Hvis du opplever plager i forbindelse med åreknuter eller sprengte blodkar, kan vi hjelpe deg. Ta gjerne kontakt med oss dersom du vil ha mer informasjon eller vil bestille en forundersøkelse. Velkommen til Åreknuteekspertene!